To πρώτο Παριανό αφρώδες κρασί είναι γεγονός
Το Paros Farming Community (PFC) επεκτείνει το οινικό του portfolio, με μια ολοκαίνουρια ετικέτα, το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut. Το νέο αφρώδες κρασί ξεκίνησε μόλις το ταξίδι του από την Πάρο προς όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ είναι ήδη διαθέσιμο και εκτός συνόρων.
Στο πλαίσιο των αδιάκοπων πειραματισμών της οινολογικής ομάδας του PFC, πάντα με την ίδια δίψα για την ανάδειξη της πολύπλευρης δυναμικής των δύο βασικών γηγενών ποικιλιών της Πάρου, Μανδηλαριάς και Μονεμβασιάς, έφθασε η ώρα για να εμφιαλωθεί το πρώτο αφρώδες κρασί στο κυκλαδίτικο νησί.
Χρησιμοποιώντας πρώτη ύλη από τα καλύτερα Παριανά αμπελοτόπια, εκείνα που αντικατοπτρίζουν το πιο αυθεντικό, κυκλαδίτικο terroir, το Paros Farming Community αναδεικνύει την αρμονική συνεργασία μεταξύ ιστορικής συνέχειας και καινοτομίας.
Μία Παριανή μετουσίωση
Το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut εμπνέεται από τη γαλλική, οινοποιητική κουλτούρα παραγωγής αφρώδους οίνου (Vin Mousseux), αξιοποιώντας στο έπακρο την παραγωγή των Παριανών αμπελουργών.
Αρχική » ΑΦΡΩΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟ
Ο εκρηκτικός φρουτένιος χαρακτήρας και η υψηλή οξύτητα της Μανδηλαριάς συνδυάζονται με τη Μονεμβασιά, χαρίζοντας φυτικότητα και κρεμώδη υφή στο blend, ενώ οι καταβολές των σταφυλιών εκφράζονται μέσα από την πολύ χαρακτηριστική μεταλλικότητα, πλέον σήμα κατατεθέν του οινικού portfolio του PFC.
Ο οίνος βάσης του Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut πραγματοποιεί τη δεύτερη ζύμωσή του σε δεξαμενή κλειστού τύπου (Methode Charmat) για 45 μέρες, ενώ η φάση αυτόλυσης των ζυμών διαρκεί τέσσερις μήνες. Το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut εμφιαλώνεται στους 11,8% αλκοολικούς βαθμούς, με 5,9gr/l υπολειμματικά σάκχαρα και 6,9gr/l ολικής οξύτητας.