ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΟΙΝΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ

Το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο 19ος Χάρτης των Γεύσεων, συγκεντρώνοντας κάτω από την ίδια στέγη, το Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Helexpo, εκατοντάδες οινοποιούς από όλη την χώρα και χιλιάδες επισκέπτες, οινόφιλους καταναλωτές και επαγγελματίες.

Η μεγάλη ικανοποίηση που εξέφρασαν όλοι οι συμμετέχοντες αποτυπώνεται στον χαρακτηρισμό «καλύτερος από κάθε άλλη φορά» και αποτελεί απόδειξη ότι ο Χάρτης των Γεύσεων εκτός από σημείο αναφοράς για τον αμπελοοινικό κλάδο, είναι μια σημαντική εκδήλωση που συνεχίζει να αναπτύσσεται και να αναβαθμίζεται.

Η ανοδική πορεία εκφράζεται καταρχάς από τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των οινοποιείων που συμμετέχουν. Ανάμεσα στις 150 φετινές συμμετοχές (+12% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά), δίπλα στους καθιερωμένους οινοποιούς βρέθηκαν αρκετοί πρωτοεμφανιζόμενοι στην εκδήλωση αλλά και στην αγορά της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Σημαντική είναι και η αύξηση της παρουσίας των εισαγωγέων που πρόσφεραν προς γευστική δοκιμή κρασιά από σπουδαίες οινοπαραγωγικές χώρες. Δυναμική ήταν η παρουσία της Κύπρου με 6 οινοποιεία και ειδικές γευστικές δοκιμές για τις σπάνιες γηγενείς ποικιλίες της.

Χιλιάδες οινόφιλοι κατέκλυσαν για δύο ημέρες το Βελίδειο.

Ένα ακόμη στοιχείο που αποδεικνύει τη συνεχή αναβάθμιση της εκδήλωσης, εκτός από την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών (+24% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά), είναι η σταδιακή διαφοροποίηση του προφίλ τους. Περισσότεροι νεαροί επισκέπτες και επαγγελματίες, επισκέπτες με οινικές γνώσεις και διάθεση για γευστική δοκιμή, παρέχουν πραγματικά ενδιαφέρον ‘κοινό’ στους οινοποιούς.

Τέλος, οι παράλληλες εκδηλώσεις εμπλουτίζοντας την εμπειρία, συγκεντρώνουν το έντονο ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων. Τόσο τα σεμινάρια του Wine school, όσο και οι υψηλού επιπέδου κάθετες γευστικές δοκιμές, οι παρουσιάσεις καινοτόμων θεμάτων, προϊόντων, τεχνολογιών, επιστημονικών προγραμμάτων, οι επιδείξεις μαγειρικής που φέρνουν κορυφαίους chef στην έκθεση, ακόμη και η προβολή ταινιών όπως το «Αρκαδία 1900, Καμπανία της Ανατολής».
Η διοργανώτρια Wine Plus, συνεργάζεται στενά με τους επίσημους φορείς του ελληνικού κρασιού ώστε να εκφράζει αποτελεσματικά όλον τον κλάδο. Ηδημιουργός της Μαρία Νέτσικα, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη με τη φετινή διοργάνωση, ενώ δεσμεύεται ότι η Wine Plus θα συνεχίζει να προσφέρει στους εκθέτες και το πλήθος των επισκεπτών του Χάρτη των Γεύσεων, ποιότητα και καινοτομία, βοηθώντας τους παραγωγούς να προβάλλουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους και τους καταναλωτές να εκπαιδευτούν και να επιλέξουν τα κρασιά που τους αρέσουν.

Δοκιμές, masterclass και όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις του Χάρτη των Γεύσεων άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις

Ο Χάρτης των Γεύσεων πραγματοποιείται από τη Wine Plus με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, της ΔΕΘ-Helexpo, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.

Δείτε Επίσης
3o ATHENS COCTAIL FESTIVAL

Πληροφορίες για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Wine Plus, υπάρχουν στο Wine Calendar του Grapemag.gr

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!