Στο χιονισμένο κέντρο της Αθήνας, μία ζεστή βραδιά φιλοξενήθηκε στο εστιατόριο OMNIVORE με θέμα το πρόγραμμα EUPHORIA.
Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που σκοπός του είναι η ανάδειξη της ευρωπαϊκής ταυτότητας των ΠΟΠ & ΠΓΕ Προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού γύρω από την εξαιρετική τους ποιότητα και γεύση και η ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής. Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας , στελέχη του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου, σεφ και δημοσιογράφοι.
Στην παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης ήταν η Βίκυ Χατζηβασιλειου δημοσιογράφος συγγραφέας βιβλίων ευεξίας.
Oμιλητές στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης (ΑΣΠΚΜ) κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα EUPHORIA και μίλησε για τα προβλήματα και τις ανάγκες του αγροδιατροφικού τομέα, ο κ. Γεώργιος Μίσκας, γενικός διευθυντής της εταιρείας Οικονομοτεχνικής που παρουσίασε το πρόγραμμα EUPHORIA και τον ρόλο της Οικονομοτεχνικής στην υλοποίηση του. Το λόγο πήρε και η Ντίνα Νικολάου, σεφ μαγειρικής και συγγραφέας βιβλίων γαστρονομίας, πρέσβειρα μας στην Ευρώπη ειδικά στη Γαλλία για την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας.
Αρχική » EUPHORIA, ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
Στα γεωγραφικά όρια της Κεντρικής Μακεδονίας συναντάμε τόσο χαρακτηριστικούς θησαυρούς της μεσογειακής γαστρονομικής παράδοσης (γιαούρτι, τυροκομικά και κρασί) όσο και μοναδικά φρούτα (ροδάκινο, κεράσι, ακτινίδιο), με τα περισσότερα από αυτά να αναγνωρίζονται στο πλαίσιο των συστημάτων ποιότητας της ΕΕ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στους οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ της περιοχής, από γηγενείς ή διεθνείς ποικιλίες καλύπτουν όλες τις πιθανές γευστικές επιλογές: ξηρά, ημίξηρα, γλυκά, ημίγλυκα, ροζέ, κόκκινα ή λευκά. Όποια γεύση και άρωμα και αν προτιμάτε ένα είναι το σίγουρο, ότι με ένα ποτήρι μακεδονικό κρασί θα κάνετε κάθε γεύμα σας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Τα κρασιά της περιοχής είχαμε την ευκαιρία να τα δοκιμάσουμε σε συνδιασμό με τα ντόπια προιόντα στο μενού που ετοιμάστηκε ειδικά για τη βραδιά.