ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Το Gastronomy Tours, είναι μία πρωτοποριακή πλατφόρμα που ενώνει επισκέπτες της Ελλάδας αλλά και Έλληνες περιηγητές με τους παραγωγούς προϊόντων ανά την Ελλάδα – και προσεχώς τους παραγωγούς άλλων χωρών. Λειτουργεί ως ιστοσελίδα αλλά και εφαρμογή για κινητές συσκευές δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέξουν με βάση τις προτιμήσεις τους τους παραγωγούς που θα επισκεφθούν.

Η εκδήλωση

Η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη παραβρέθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης του project και αναφέρθηκε στην εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη τόσο του θεματικού όσο και του τοπικού τουρισμού.

Μια στρατηγική που όπως είπε «υπηρετείται με συνέπεια και έχει ήδη απτά αποτελέσματα.  Αυτό δείχνουν και οι προσπάθειες του υπουργείου για την θεσμοθέτηση και προβολή των επισκέψιμων χώρων παραγωγή».

«Στόχος μας είναι μετά τα οινοποιεία και τα ζυθοποιεία, το σήμα επισκέψιμου να επεκταθεί και σε ελαιοτριβεία και τυροκομεία», δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, μίλησε για τις κινήσεις του ΕΟΤ στην κατεύθυνση μετουσίωσης της εθνικής στρατηγικής σε δράσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα. «Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από την πολιτεία ώστε να πειστούν και οι παραγωγοί να αναδείξουν τους χώρους τους ως μέρος του τοπικού πολιτισμού».

Τι είναι το Gastronomy Tours

Στο Gastronomy Tours περιλαμβάνονται παραγωγοί που διαθέτουν επισκέψιμες εγκαταστάσεις. Εκεί όπου δημιουργείται ο γαστρονομικός πλούτος της χώρας μας, οι επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τη γαστρονομία μπορούν να ξεναγηθούν, να δοκιμάσουν τα προϊόντα ή να συμμετέχουν στις σχετικές δραστηριότητες.

Η πλατφόρμα συμπληρώνεται από μουσεία γαστρονομικών προϊόντων και από ένα ημερολόγιο εκδηλώσεων. Ανάμεσά τους είναι καταγεγραμμένα πολλά παραδοσιακά πανηγύρια, στα οποία το φαγητό και οι τοπικές γεύσεις έχουν κυρίαρχη σημασία. Τέλος, στην πλατφόρμα φιλοξενείται και ένα γλωσσάρι με γαστρονομικούς όρους που διευκολύνει τους χρήστες.

Η αναζήτηση μπορεί να γίνει ανά τοποθεσία, μήνα, είδος δραστηριότητας ή προϊόντος, κάνοντας την εύρεση διασκεδαστική και πολύ φιλική προς τον χρήστη. Η τεχνολογία που υποστηρίζει τη σχετική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα έχει σύστημα εντοπισμού-θέσης (location-based). Με τον τρόπο αυτό οι χρήστες θα εντοπίσουν τους πλησιέστερους σε αυτούς παραγωγούς, αλλά και θα πλοηγηθούν σε αυτούς.

Δείτε Επίσης
SOS ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ

Με τα λόγια του δημιουργού

Ο εμπνευστής του Gastronomy Tours, Αλέξανδρος Μεγαπάνος παρουσίασε το project και στην στάθηκε στο διεθνή χαρακτήρα του : «Η πλατφόρμα αυτή έχει ιδιαίτερη αξία και για τη χώρα μας, καθώς αποτελεί, μοναδικό εργαλείο προβολής σε ένα παγκόσμιο κοινό που ενδιαφέρεται να γνωρίζει τον τόπο που επισκέπτεται μέσα από αυθεντικές εμπειρίες και τους ανθρώπους που τις δημιουργούν.

Ένα κοινό που νοιάζεται για την ευζωία. Αποτελεί παράλληλα έναν τρόπο να αναδειχθεί η ελληνική δημιουργικότητα, η ελληνική κουζίνα, ο τρόπος ζωής, και τα έθιμα της Ελλάδας, σε ένα κοινό που μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί».

Η πλατφόρμα υποστηρίζεται από λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram και LinkedIn) για να ενθαρρύνεται η αλληλεπίδραση με τους ακόλουθους που έχουν κοινό ενδιαφέρον και να διαχέεται η πληροφορία.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!