GREEK WINE DAY 2024

Το Greekwineday αποτελεί πλέον θεσμό για την Φλωρεντία και την Ιταλία. Την 1η Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στη Φλωρεντία, στο Ξενοδοχείο Albani Via Fiume, 12,A. για 3η φορά μια μεγάλη γιορτή: η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που οργανώθηκε ποτέ στην Ιταλία.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν 20 οινοποιεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Οι παραγωγοί, με τη βοήθεια των Σομελιέ της F.I.S.A.R. Φλωρεντίας, θα ταξιδέψουν αισθητηριακά στους αμπελώνες με τις γηγενείς ποικιλίες και τις ιδιαιτερότητες που κάνουν μοναδικό το οινολογικό τοπίο της Ελλάδος. Η ημέρα θα ξεκινήσει με τη συνέντευξη Τύπου και μια συνεδρία γευσιγνωσίας αποκλειστικά για δημοσιογράφους, επικοινωνιολόγους και επαγγελματίες του κλάδου.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:
– 10:30 – 10:45 Καλωσόρισμα
– 10:45 – 11:15 Συνέντευξη Τύπου
– 11:15 – 12:00 Αποκλειστική συνεδρία για δημοσιογράφους, επικοινωνιολόγους και επαγγελματίες του κλάδου
– 12:00 – 19:00 Άνοιγμα και για το κοινό

Η εκδήλωση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για επαγγελματίες και
οινόφιλους που επιθυμούν να εξερευνήσουν μια οινική κληρονομιά που παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστη στην Ιταλία. Εκτός από τις γευσιγνωσίες, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συνομιλήσουν άμεσα με τους παραγωγούς και να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για τις οινοπαραγωγικές περιοχές και παραδόσεις της Ελλάδας.
Το Greek Wine Day, στην τρίτη του έκδοση, γεννήθηκε από την ιδέα του λάτρη του κρασιού Χάρη Παπανδρέου, ο οποίος ζει στη Φλωρεντία από το 1985 και επιλέγει προσωπικά τα οινοποιεία. Εδώ και χρόνια προσπαθεί να κάνει γνωστό το ελληνικό κρασί μέσω στοχευμένων γευσιγνωσιών.
Η πρώτη Greekwineday πραγματοποιήθηκε το 2021, με διαφορετικές προδιαγραφές λόγω της πανδημίας covid. Τότε, παρουσιάστηκαν, σε μία ημέρα, 22 ελληνικά κρασιά σε 19 ιταλικά εστιατόρια, εκ των οποίων τα 10 είχαν τουλάχιστον ένα αστέρι Michelin. Έκτοτε, η ιδέα του Greekwineday αναπτύχθηκε περαιτέρω και έφτασε στη σημερινή μορφή της, χάρη, μεταξύ άλλων, και στην πολύτιμη συμβολή της FISAR Firenze
(Federazione Italiana Sommelier Albergatori Ristoratori).

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εισαγωγικών εταιρειών, ο Ιταλός Master of Wine Gabriele Gorelli, γνωστοί δημοσιογράφοι, υπεύθυνοι φημισμένων εστιατορίων της Τοσκάνης και άλλοι σημαντικοί παράγοντες της οινικής κοινότητας. Επίσης, στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Έλληνας σεφ Στέλιος Σάκαλης του εστιατορίου Il Piovano, βραβευμένος 5 φορές με ένα αστέρι Michelin.
Η εκδήλωση τελεί όπως κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Άμισθου Προξενείου της Ελλάδας στη Φλωρεντία.

Δείτε Επίσης

Οινοποιεία που συμμετέχουν:

1. Alexakis wines – Κρήτη
2. Alpha Estate – Αμύνταιο
3. Anatolikos Vineyards – Θράκη
4. Belidis Winery – Μακεδονία
5. Chrisohoou Estate – Νάουσα
6. Diamantakis Winery – Κρήτη
7. Dougos Winery – Ραψάνη
8. Hatzidakis Winery – Σαντορίνη
9. Hatzimichalis Winery – Κεντρική Ελλάδα
10. Jimas Winery – Ήπειρος
11. Κτήμα Gouma – Ζάκυνθος
12. Muses Estate – Θήβα
13. Nikolou Winery – Αττική
14. Oenops – Δράμα
15. Orealios – Κεφαλονιά
16. Philos Wine – Νεμέα
17. Thymiopoulos – Νάουσα
18. Vakakis winery – Σάμος
19. Vassaltis – Σαντορίνη
20. Venetsanos – Σαντορίνη

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | [email protected]
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!