VEDEMA 2022
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΗ

Η Vedema, η γιορτή του τρύγου, ξαναζωντανεύει φέτος στη Σαντορίνη για πρώτη φορά μετά το 2018. Και θα γίνει, που αλλού, στο εστιατόριο Selene, τον ιστορικό προορισμό- σημείο αναφοράς για την ελληνική γαστρονομία. Για το project που είναι αφιερωμένο στα κρασιά και τις γεύσεις του νησιού των Κυκλάδων, θα έρθουν σπουδαίες, διεθνείς προσωπικότητες από το χώρο του κρασιού. Δύο μέρες γεμάτες από εντυπωσιακά masterclass, ένα μοναδικό 6-hands dinner, έκθεση φωτογραφίας, αλλά και μια έκθεση των κρασιών της Σαντορίνης.

Οι άνθρωποι του ομίλου Katikies στον οποίο έχει περάσει πλέον το εστιατόριο Selene είχαν την ιδέα της αναβίωσης και έδωσαν τη μπαγκέτα του συντονισμού στον Γιάννη Καρακάση MW και στον Έκτορα Μποτρίνι.

Για την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί ένα πλέγμα εκδηλώσεων στο πνεύμα της γιορτής που είχαν εμπνευστεί η Έβελυν και ο αείμνηστος πατριάρχης της σαντορινιάς γαστρονομίας Γιώργος Χατζηγιαννάκης.

«Μετά την απρόσμενη απώλεια του Γιώργου Χατζηγιαννάκη το 2021, στο μυαλό μας μπήκε η σκέψη να τιμηθεί η μνήμη του και άρχισε να οργανώνεται το project. Στόχος μας είναι να συνεχιστεί το όραμα του ανθρώπου που κατάφερε να ενώσει τη γαστρονομία με τον τουρισμό. Ενός πρωτοπόρου στον οποίο οφείλουμε όλοι πολλά και η Σαντορίνη ακόμα περισσότερα». Τα λόγια του Γιάννη Καρακάση δείχνουν ότι η αναβίωση της Vedema έχει οργανωθεί με προσοχή και με σεβασμό στην ιστορία του θεσμού.

Ασύρτικο vs Riesling
Γιάννης Καρακάσης MW – Caro Mauer MW

Η γιορτή αρχίζει την Παρασκευή το μεσημέρι στην ιστορική Κάναβα του Αγίου Ιωσήφ με ένα μοναδικό masterclass. Δύο Master of Wine, η Caro Mauer και ο Γιάννης Καρακάσης φέρνουν το Ασύρτικο απέναντι στο Riesling αναζητώντας κοινά σημεία και αντιθέσεις. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στο δεύτερο masterclass οι τυχεροί που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους θα κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο με γνώμονα το Ασύρτικο, φτάνοντας στο 1947.

Αποδεχόμενη την πρόσκληση του Γιάννη Καρακάση, θα βρεθεί στη Σαντορίνη για τις οινικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στη φετινή Vedema, η οινογράφος Jancis Robinson, η οποία θεωρείται η πιο επιδραστική προσωπικότητα στον χώρο του κρασιού διεθνώς. Η Vedema αποκτά διεθνή διάσταση και παράλληλα ξεφεύγει από τα στενά όρια της οινικής και γαστρονομικής γιορτής και αποκτά σημαντικό πολιτιστικό χαρακτήρα. Στις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Εκφράσεις του Φωτός» που διοργανώνεται με την επιμέλεια της Ζωής Χατζηγιαννάκη και έχει θέμα τις Κυκλάδες στο τούνελ της Σελήνης.

Δείτε Επίσης
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Το Σάββατο από νωρίς το πρωί, οι οινόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά του σαντορινιού αμπελώνα στην έκθεση που θα γίνει στην Κάναβα του Αγίου Ιωσήφ από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Συμμετέχουν 17 οινοποιεία που δραστηριοποιούνται στο νησί παρουσιάζοντας τις διαφορετικές εκφράσεις του Ασύρτικου και των άλλων τοπικών ποικιλιών.

Το σκηνικό για τη Vedema, η ιστορική Κάναβα του Αγίου Ιωσήφ.

Το μεγάλο φινάλε της φετινής διήμερης γιορτής, είναι το Σάββατο στις 19:00. Ένα μοναδικό six hands dinner στο εστιατόριο Selene με τίτλο: «Ένα Ταξίδι στο Χρόνο». Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Executive Chef του Selene Restaurant Έκτορας Μποτρίνι, ο Θοδωρής Παπανικολάου και ο Πάνος Τσίκας παρουσιάζουν ένα μενού γευσιγνωσίας, εμπνευσμένο και αφιερωμένο στην ιστορία του Selene, συνοδεία Σαντορινιών κρασιών, επιλεγμένων από τον Γιάννη Καρακάση MW.

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και -ίσως- για τις τελευταίες θέσεις που έχουν μείνει υπάρχουν στη σελίδα του εστιατορίου Selene: https://selene.gr/events-calendar/vedema-2022/

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!