Η ΤΕΧΝΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μία ενδιαφέρουσα συνεργασία δημιουργήθηκε ανάμεσα στο Ιδρυμα Βασίλης και Ελίζα Γουλανδρή και στο Δειπνοσοφιστήριο.

Οι επισκέπτες του αγαπημένου χώρου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους  του Μουσείου, ενώ παράλληλα ξεναγήθηκαν στις μόνιμες συλλογές  αλλά και τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου.

Στο Ίδρυμα Βασίλης  & Ελίζα Γουλανδρή που βρίσκεται στην  καρδιά της Αθήνας , στο Παγκράτι, στεγάζεται  μια μοναδική συλλογή έργων νεότερης και σύγχρονης τέχνης.  Η Συλλογή περιλαμβάνει σπάνια έργα μεγάλων ονομάτων του 19ο και 20ο αιώνα όπως Cézanne, van Gogh, Gauguin, Monet, Degas, Rodin, Toulouse-Lautrec, Bonnard, Picasso, Braque, Léger, Kandinsky, Miró, Klee, Giacometti, Bacon, Pollock, Lichtenstein, Chagall και Botero, καθώς  και έργα σημαντικών νεότερων και σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως Παρθένης, Μπουζιάνης, Βαςιλείου, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Μόραλης, Τέτσης, Takis, Chryssa κ.α.

Οι επισκέπτες ανάμεσα στα εκθέματα του Μουσείου.

Στον ημιώροφο του Ιδρύματος λειτουργεί Καφέ-Εστιατόριο με την υπογραφή του «Δειπνοσοφιστήριον», κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου αλλά χωρίς το αντίτιμο εισόδου, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει καφέ, πρωινό, brunch αλλά και το μεσημεριανό του γεύμα.

O ζεστός χώρος του εστιατορίου.

Ο κατάλογος έχει καταρτιστεί από τον executive chef Δημήτρη Σκαρμούτσο, ενώ τις οινικές επιλογές υπογράφει ο διεθνούς φήμης και κορυφαίος sommelier, Άρης Σκλαβενίτης.

Ο mixologist Άρης Χατζηαντωνίου έχει ετοιμάσει έναν κατάλογο ποτών που περιλαμβάνει δύο ιδιαίτερα low abv cocktails, ιδανικά για τις απογευματινές ώρες. Παράλληλα, το «Δειπνοσοφιστήριον» έχει διαμορφώσει ειδικά μενού για το Μουσείο, τα οποία εστιάζουν στα φρέσκα και αγνά υλικά, τοπικής προέλευσης, τα οποία αλλάζουν τακτικά για να αντανακλούν την εποχικότητα.

B&E GOULANDRIS CAFÉ-RESTAURANT

Ερατοσθένους 13, 116 35 Αθήνα
T: 210 7562895 | website | email

Δείτε Επίσης
ΜΑΜΟΥΘ ΣΕ ΚΕΛΑΡΙ

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα-Τετάρτη-Πέμπτη-Σάββατο-Κυριακή: 10:00 – 18:00
Παρασκευή: 10:00 – 20:00
Τρίτη ΚΛΕΙΣΤΑ

 

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!