Με κύριο φετινό θέμα τις Νέες Τεχνολογίες στο Αμπέλι πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η δράση “Η Κεφαλονιά ένα Hub για το κρασί”, σε διοργάνωση του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς και της Άνθειας Κώτση. Για τις Νέες Τεχνολογίες στο Αμπέλι, μίλησαν ο Στέφανος Κουνδουράς, καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, γεωπόνος και οινολόγος, o Σταμάτης Διαβατίδης και ο Γιώργος Φεύγας, συνιδρυτές της εταιρείας FarmAir που ειδικεύεται σε νέες τεχνολογίες με drone, και ο Άρης Τσέλεπος οινοποιός από το Κτήμα Τσέλεπος. Οι ομιλητές παρουσίασαν πρωτοπόρες τεχνικές και ανέπτυξαν μεθόδους για την εφαρμογή τους στην πράξη και συζήτησαν με τους οινοποιούς, οινολόγους και γεωπόνους της Κεφαλονιάς.
Στο πλαίσιο του Hub, οι καλεσμένοι περιηγήθηκαν στους αμπελώνες και τα οινοποιεία της Κεφαλονιάς και για μια πιο ολιστική γνωριμία με το γαστρονομικό κομμάτι του νησιού, επισκέφτηκαν την τυροκομική μονάδα Γαλιατσάτος, ενώ δεν έλειπαν και τα γεύματα με παραδοσιακά πιάτα της Κεφαλονιάς.