ΚΛΟΠΗ ΚΡΑΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

UPD 21.07

Πολύ κοντά στα ίχνη των ανθρώπων που έκλεψαν κρασιά μεγάλης αξίας από το κατάστημα Lincoln Fine Wines βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές του Λος Άντζελες. Όπως φαίνεται μεγάλο μέρος των κρασιών που εκλάπησαν στις αρχές Ιουλίου έχει βρεθεί ήδη και σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους στις έρευνες είναι πολύ πιθανό σύντομα οι αρχές να καταφέρουν να εντοπίσουν κι άλλες κλεμμένες φιάλες. Ο Νικ Μαρτινέλι, είναι manager της επιχείρησης και μιλώντας στο περιοδικό Decanter είπε ότι ανάμεσα στα κρασιά που πήραν οι κλέφτες ήταν αρκετές μεγάλες φιάλες. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι σήκωσαν κυριολεκτικά μία Σαμπάνια Billecart-Salmon Brut των 15 λίτρων για να τη βγάλουν από την οροφή.

 

——————————————————————————————————————-

Κρασιά αξίας 500.000 δολαρίων έκλεψαν άγνωστοι από ένα κατάστημα στο Λος Άντζελες το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου. Κόβοντας ένα άνοιγμα στην οροφή του κτιρίου, ακριβώς πάνω από το κελάρι, μπήκαν στο χώρο και πήραν περίπου 600 φιάλες, κάποιες από τις οποίες κοστίζουν πάνω από 5.000 δολάρια η καθεμία.

Δείτε Επίσης

Οι κάμερες κλειστού κυκλώματος κατέγραψαν τους κλέφτες να εισβάλλουν στο κατάστημα Lincoln Fine Wines και να κλέβουν σπάνια κρασιά από το κελάρι του. Τα κρασιά που πήραν ήταν κυρίως από τη Γαλλία και την Ιταλία. Ο ιδιοκτήτης του Lincoln Fine Wines, Nazmul Haque Helal, ανέφερε ότι δεν έμεινε τίποτα από τη Βουργουνδία και το Μπορντό. “Τα καθάρισαν όλα”, είπε στα τοπικά μέσα. Σύμφωνα με την καταγραφή της ζημιάς, οι κλέφτες πήραν το 75% των ακριβών κρασιών του καταστήματος και ο Helal πιστεύει ότι εμπλέκονται αρκετά άτομα που φαίνεται ότι ήξεραν ακριβώς τι αναζητούσαν σε αυτήν την “ακραία μεγάλη και προγραμματισμένη ληστεία”.

«Δεν ξέρω πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να ανακάμψουμε. Δεν είναι μόνο οικονομικό, είναι και συναισθηματικό το θέμα», δήλωσε στο ABC 7. «Η συλλογή μου ξεκίνησε πριν από 16, 17 χρόνια, είχα πολλά κρασιά από τη Βουργουνδία που είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν». Η διάρρηξη άρχισε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στις 30 Ιουνίου στο κατάστημα στην οδό Lincoln Boulevard και κράτησε μέχρι περίπου τις 4 το πρωί. Το Lincoln Fine Wines προσφέρει αμοιβή 10.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των κλεφτών. Ο ιδιοκτήτης Nazmul Haque Helal έχει επίσης ανακοινώσει ότι σκοπεύει να στείλει μια λίστα με τα κλεμμένα κρασιά σε τοπικά καταστήματα και οίκους δημοπρασιών για να είναι επιφυλακτικοί για συγκεκριμένες φιάλες.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!