Ξεκίνησε να γίνει φωτογράφος, αλλά μόλις ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο…
Το Sauvignon blanc είναι μια ποικιλία που αγαπάει το υψόμετρο και ταιριάζει στα ψυχρά κλίματα. Από την «πατρίδα του» τον Λίγηρα, μέχρι τη Νέα Ζηλανδία και την Χιλή, μας δίνει κάποια εξαιρετικά κρασιά. Στην Αργεντινή που η αμπελοκαλλιέργεια αναπτύσσεται σε μεγάλα υψόμετρα, τα κρασιά που είναι πιο γνωστά είναι από Malbec, Bonarda, Torrontes. Στην περίπτωση όμως της Bodega Colomé, έφτασαν πολύ ψηλά, για την ακρίβεια σε έναν από τους υψηλότερους αμπελώνες του κόσμου. Το Sauvignon Blanc τους προέρχεται από τον αμπελώνα Altura Máxima έκτασης 23 στρεμμάτων, που βρίσκεται 3.111 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και καλλιεργείται με ήπιες πρακτικές.
Το Sauvignon Blanc, προσαρμόζεται καλύτερα στις ακραίες συνθήκες που επικρατούν στις κοιλάδες Calchaquí της Salta, καθώς θα βλαστήσει μετά τους καθυστερημένους παγετούς της άνοιξης και ωριμάζει πριν τους πρώιμους παγετούς του φθινοπώρου. (Μην ξεχνάμε βέβαια ότι μιλάμε για το νότιο ημισφαίριο). Οι μέτριες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάτω από τους 30°C, και η μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ ημέρας και νύχτας, που ξεπερνά τους 20°C, δίνουν στο κρασί εξαιρετική φυσική του οξύτητα. Τα φτωχά και πετρώδη εδάφη δίνουν σταφύλια εξαιρετικής ποιότητας για ένα κρασί με χαμηλό αλκοόλ (12,5%) . Το Altura Máxima Sauvignon Blanc παραμένει για 8 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες, με το 75% της ποσότητας να ωριμάζει σε δεξαμενή και το 25% σε δρύινα βαρέλια. Η συνολική ποσότητα που παράγεται δεν ξεπερνά τα 4.500 λίτρα.
Από το 2005, ο οινολόγος Thibaut Delmotte δημιουργεί κρασιά που έχουν κατακτήσει διακρίσεις και διεθνή αναγνώριση για την Bodega Colomé, αλλά παραμένει πιστός στη γαλλική του καταγωγή.