ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ MICHELIN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ακόμα πιο φωτεινή και λαμπερή έγινε η νυχτερινή Αθήνα καθώς τρία νέα αστέρια προστέθηκαν από τον οδηγό Michelin στα εστιατόρια της Ελληνικής πρωτεύουσας. Όλα τα εστιατόρια που ήταν ήδη στον οδηγό, διατήρησαν τα αστέρια και τις διακρίσεις του και πλέον είναι 31 οι επιλογές, σε διαφορετικές κατηγορίες.
Το Delta παραμένει το μόνο εστιατόριο με δύο αστέρια, ενώ η λίστα με αυτά που έχουν ένα αστέρι Michelin διευρύνθηκε σημαντικά. Τα εστιατόρια που μπαίνουν φέτος για πρώτη φορά σε αυτή τη λίστα είναι τα εξής:

  • Hervé: Σε αυτό το εστιατόριο, που διευθύνουν οι σεφ-ιδιοκτήτες Hervé Pronzato και Γρηγόρη Κίκη, προσφέρεται ένα δυναμικό μενού 15 πιάτων που συνδυάζει την τυπική ελληνική κουζίνα με επιρροές από Γαλλία, Ιταλία και ακόμα και την Ασία. Το εστιατόριο προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία με έναν μπαρ σε ιαπωνικό στιλ και ανοιχτή κουζίνα.
  • Tudor Hall: Το εστιατόριο που βρίσκεται στην ταράτσα του ξενοδοχείου King George και προσφέρει σύγχρονη κουζίνα με εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, υπό τη διεύθυνση του σεφ Αστέριου Κουστούδη.
  •  Patio: Βρίσκεται στο ξενοδοχείο The Margi, προσφέρει μοντέρνα κουζίνα με μεσογειακές γεύσεις, φινέτσα και μια φιλοσοφία βιολογικής καλλιέργειας. Λειτουργεί από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, με chef τον Παναγιώτη Γιακαλή και γίνεται το πρώτο εστιατόριο της Αθήνας με εποχική λειτουργία που βραβεύεται. Πήρε και το Πράσινο Αστέρι του οδηγού MICHELIN, το οποίο απονέμεται στα εστιατόρια που ηγούνται στις βιώσιμες πρακτικές, εμπνέοντας τους επισκέπτες με έμφαση στα τοπικά προϊόντα και τις ελληνικές γεύσεις.

Τα εστιατόρια που έχουν ένα αστέρι είναι πλέον 11, καθώ διατήρησαν τη διάκρισή τους κατέχοντας ένα αστέρι τα εξής:
Botrini’s, Hytra, Varoulko Seaside, The Zillers, Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel, το CTC, η Σπονδή και το Soil.
Στην κατηγορία του Michelin Bib Gourmand, το Nolan, το Οικείο και το Cerdo Negro διατηρούν τη διάκριση τους και φέτος προστίθενται άλλα δύο εστιατόρια το Jerár και το Fine Mess.

Το see|ds και το Simul μπήκαν στη λίστα με τα προτεινόμενα εστιατόρια (main selection)του οδηγού που περιλαμβάνει ήδη main selection μπαίνουν: Aleria, Άνετον, Annie’s Fine Cooking, Merceri, Vezene, Sense, Cookoovaya, Athénée, Veri Table, Le Pavillon, Λινού Σουμπάσης και Σία, GB Roof Garden και Okio.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε τα newsletter του grape!