Ο ΣΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) οργανώνει την Δευτέρα 1η Ιουλίου στο Ηράκλειο Κρήτης, ημερίδα για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης στον αμπελοοινικό τομέα και τις πιθανές στρατηγικές αντιμετώπισης τους. Στην ημερίδα θα μιλήσουν καταξιωμένοι επιστήμονες και άλλοι επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σκοπός της δράσης αυτής, είναι να συνεχιστεί η συζήτηση που άνοιξε με το πρώτο συνέδριο για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και τις πιθανές στρατηγικές αντιμετώπισής τους. Συγχρόνως θα τεθούν και ειδικότερα θέματα όπως αυτά των πιστοποιήσεων και του ανθρακικού αποτυπώματος, με ιδιαίτερη αναφορά στην κρητική αμπελουργία και την βιωσιμότητά της.

Η οργάνωσή της Ημερίδας αλλά και της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου στην Κρήτη, μιας από τις 6 περιφέρειες μέλη του ΣΕΟ σύμφωνα με το νέο του καταστατικό, έχει στόχο να δώσει την δυνατότητα αμεσότερης συμμετοχής των μελών στις συζητήσεις και τις διαδικασίες, συμβάλλοντας στην ανάδειξη των ιδιαίτερων θεμάτων που απασχολούν την περιφέρεια.

Στόχος του ΣΕΟ είναι η διαμόρφωση θέσεων για τις δράσεις που πρέπει να αναλάβει ο Σύνδεσμος και ο κλάδος γενικότερα, σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, ώστε να δημιουργηθεί μια σταθερή και εμπεριστατωμένη στρατηγική αντιμετώπισης αυτής της τεράστιας κρίσης που βρίσκεται μπροστά μας. Μιας κρίσης που απειλεί την βιωσιμότητα του τομέα και την από αιώνων παραδοσιακή ύπαρξη των αμπελώνων και της οινοποιίας στον Ελλαδικό χώρο.

Δείτε Επίσης
CITÉS DES VINS

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας ΕΔΩ

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!