«ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΜΕΡΕΣ, ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΓΜΕΣ»

Μια επίσκεψη στο εστιατόριο Εβίβα στο Βοχαϊκό, πάνω από το Βραχάτι Κορινθίας, αξίζει κάθε χιλιόμετρο και θα σας ανταμείψει με μια υπέροχη, φιλόξενη αυλή, ένα πολύ ενημερωμένο και φιλικό προσωπικό, φανταστικό κρέας, λίστα κρασιών να τρίβεις τα μάτια σου και έμφαση στη λεπτομέρεια από τους αδελφούς Γιώργο και Δημήτρη Μαυρονάσιο. Ξεδιψάσαμε με το πανέμορφο νέο αφρώδες ροζέ Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut του Paros Farming Community και συνεχίσαμε με λευκά μαζί με το συκώτι και το ριγανάτο αρνί: Σαντορίνη Assyrtiko 2020 από το Art Space Winery και Fort Ross-SeaView Chardonnay 2019 από το Ramey Wine Cellars. Με τις κοπές το παιχνίδι «χόντρυνε» με τα υπέροχα Arômes de Pavie, τη δεύτερη ετικέτα του Château Pavie, το Christine 2012 της Buitenverwachting από τη Νότια Αφρική, το «πολύ» Miguel Torres Manso de Velasco 2013 από τη Χιλή και αποκορύφωμα με κρασιά από Napa Valley και Walla Walla.

«Ε/Γ Ταξιδεύοντας» στη Νέα Ερυθραία, ένα εστιατόριο με έμφαση στο ψάρι και στα θαλασσινά και μότο «τα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπάνε στη θάλασσα»! Η φρεσκάδα και η λεπτότητα πράγματι πρωταγωνιστούν σε αυτό το low profile εστιατόριο που έχει γίνει στέκι. Μους ταραμά, carpaccio, καλαμαράκια, γιουβετσάδα θαλασσινών έδιναν τον τόνο και στα ποτήρια μας παρέλασαν όμορφα κρασιά: από το φανταστικό Costa Lazaridi Blanc de Βlanc Brut –αφρώδες Βιδιανό από τη Δράμα– και το Economou Odyssey 2012 από Θραψαθήρι, μέχρι τα υπέροχα Riesling από τον Mosel Γερμανίας (Dr Loosen) και Wachau από την Αυστρία (Domane Wachau). Την παράσταση όμως έκλεψε μια ανέλπιστα φρέσκια Dom Pérignon του 2000, η οποία απλώς… πήγαινε με όλα!

Ένα βράδυ επισκεφτήκαμε για επαγγελματικό δείπνο το Patio, το Michelin star εστιατόριο του The Margi Hotel στη Βουλιαγμένη. Το μενού 5 σταδίων κόστιζε 135 ευρώ και μπορεί σε κάποιους να ακουστεί ακριβό, αλλά εγώ δεν θυμάμαι ποια ήταν η τελευταία φορά που ένιωσα ότι τα χρήματα που δίνουμε επιστρέφουν πίσω τόσο πολλή αξία, με δεδομένη τη μαγική ατμόσφαιρα, τη χρήση αποκλειστικά βιολογικών πρώτων υλών από την ιδιόκτητη φάρμα του ξενοδοχείου στα Καλύβια, την υψηλή τεχνική του chef Παναγιώτη Γιακαλή, την πρωτοτυπία αλλά και τη ζεστασιά που τελικά αποπνέουν όλα τα πιάτα. Δεν ξέρω τι να πρωτοθυμηθώ, τη mousse με αυγά αχινού με αφρό από ούζο και λεμόνι, την κοκκινιστή σουπιά με πέστο σπανάκι και αυγοτάραχο, τον μπακαλιάρο σε κρούστα λιαστής τομάτας με αγκινάρες και αυγολέμονο ή το αρνί με purée ελιάς και ψητή μελιτζάνα αρωματισμένη με ginger. Με τα πρώτα απολαύσαμε το Cuvée Monsignori 2018 του Κτήματος Αργυρού, μια Σαντορίνη μοναδικής κλάσης, και με το αρνί τη Νεμέα Μικροκλίμα 2015 του Κτήματος Παπαϊωάννου, ένα από τα πιο πολύπλοκα και πολυεπίπεδα Αγιωργίτικα ever. Για επιδόρπιο, μια ονειρική σοκολάτα με μαύρη τρούφα, πραλίνα πεκάν και καπνιστό μέλι, που έκλεισε υπέροχα τη βραδιά.

Κάποια εξοχικά κέντρα έχουν διανύσει πολλά χιλιόμετρα μακριά από το ανέμπνευστο «παϊδάκι, τζατζίκι, κατεψυγμένη τηγανητή πατάτα» που έχει καταντήσει επιδημία στις ταβέρνες της Περιφέρειας. Το Εξοχικό κέντρο Άγιος Μερκούριος είναι απλώς σε ένα δικό του level: η υπέροχη ομώνυμη δροσερή σαλάτα, οι χρυσαφένιες χειροποίητες τηγανητές πατάτες, η απίστευτη σταβλίσια μπριζόλα, το μοσχαρίσιο διάφραγμα, ακόμα και τα υπέ- ροχα σερβίτσια που δίνουν στο μαγαζί ambiance που ξεφεύγει πολύ από τη μέση ταβέρνα. Στα ποτήρια μας, αυτά που φέραμε: αρχικά τα ηφαιστειακά λευκά Cuvée Monsignori του Κτήματος Αργυρού και Royal Tokaji Szt Tamas Furmit από την ίδια σοδειά 2018, για να συνοδεύσουν τα λευκά κρέατα. Με τα κυρίως είχαμε πολλές επιλογές: Ramey Wine Cellars Sonoma Coast Syrah 2019, Castello Banfi Brunello di Montalcino 2004, Podere Poggio Scalette Sangiovese 2015, Domaine de la Mordorée La Dame Rousse 2018 από τον νότιο Ροδανό και άλλα.

Δείτε Επίσης
Η ΔΡΑΜΑ ΣΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ

Μια επίσκεψη στη Νεμέα και στα οινοποιεία της δεν είναι ποτέ πλήρης αν δεν καταλήξεις για γεύμα και κρασί σε ένα από τα δύο της οινικά προσανατολισμένα εστιατόρια, με αυτό του Σοφού να είναι το δικό μου αγαπημένο. Η λίστα κρασιών από τη Νεμέα όλων των στιλ ζαλίζει, με extra επιλογές σε χρονιές που ανεβάζουν το επίπεδο πολύ ψηλά. Η κουζίνα φανταστική, με comfort πιάτα που είναι απόλυτα προσανατολισμένα στο κρασί, όπως οι υπέροχες ραβιόλες με μοσχάρι. Ταίριαξαν υπέροχα με τη Νεμέα του Κτήματος Μητραβέλα, που εκείνη την ημέρα ήταν διαθέσιμη σε ποτήρι. Εύγε! 

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!