ΚΛΟΠΗ ΚΡΑΣΙΩΝ 1,5εκ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Πανάκριβες φιάλες κρασιού εξαφανίστηκαν από το κελάρι του εστιατορίου La Tour d’Argen στο Παρίσι.

Η πρώτη καταγραφή κρασιών μετά από τέσσερα χρόνια έγινε από το προσωπικό πριν από λίγες ημέρες και αποκάλυψε ότι 83 φιάλες έλειπαν από την τεράστια συλλογή που είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο καθώς φτάνει τις 300.000 φιάλες και αξίζει 28 εκατομμύρια ευρώ.

Οι επιτήδειοι ήξεραν πολύ καλά τι έπαιρναν από το κελάρι καθώς η αξία των κρασιών που λείπουν υπολογίζεται σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ανάμεσά τους σπάνια Romanée-Conti.

Όπως δήλωσε ένας από τους sommelier του εστιατορίου στην Le Parisien, η κλοπή των κρασιών μπορεί να έχει συμβεί οποιαδήποτε στιγμή μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια κι έτσι ο εντοπισμός των δραστών είναι εξαιρετικά δύσκολος για τις αρχές.

Το La Tour d’Argen που έχει βραβευθεί με ένα αστέρι Michelin, βρίσκεται κοντά στις όχθες του Σηκουάνα και βλέπει την Παναγία των Παρισίων. Είναι γνωστό στον κόσμο της γαστρονομίας για την υψηλού επιπέδου εμπειρία που προσφέρει αλλά έγινε γνωστό παγκοσμίως όταν έδωσε την έμπνευση για την ταινία Ratatouille.

Στην καταπληκτική 3D animation παραγωγή της Pixar που κυκλοφόρησε το 2007, ένα νεαρό ποντίκι με υψηλές αισθήσεις γεύσης και μυρωδιάς αναλαμβάνει την κουζίνα του εστιατορίου και εντυπωσιάζει την παριζιάνικη κοινωνία με τις γαστρονομικές δημιουργίες του.

Το εστιατόριο αποτελεί ένα εμβληματικό σημείο του Παρισιού από τότε που ιδρύθηκε το 1582.

Aνάμεσα στους επισκέπτες τους ήταν μεγάλες προσωπικότητες της ιστορίας όπως ο Βασιλιάς Ερρίκος Δ’, ενώ η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ ήταν προσκεκλημένη το 1948. Άλλοι διάσημοι επισκέπτες ήταν ο Ρούζβελτ, ο Τσάρλι Τσάπλιν και ο Μπιλ Κλίντον.

Δείτε Επίσης
MESSINIA TERROIRS 2024

Οι επισκέπτες θα δουν στους τοίχους φωτογραφίες των διάσημων πελατών, το οποίο βρίσκεται στον έκτο όροφο του Quai de la Tournelle στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού.
Η λίστα των κρασιών είναι ένα τεράστιο βιβλίο, το οποίο είναι τόσο βαρύ που χρειάζεται να μεταφέρεται σε καρότσι σε κάθε τραπέζι. Εξειδικεύεται σε παλιά κρασιά, με φιάλες να χρονολογούνται από το τέλος του 19ου αιώνα, και περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα μεγάλα κρασιά της Βουργουνδίας, του Μπορντό, του Ροδανού, της Αλσατίας και του Λίγηρα.

Μία από τις ιστορίες που έχουν γίνει γνωστές για το La Tour d’Argent ήταν μια σκέψη του πρώην ιδιόκτητη Κλοντ Τεράι το 1940, να κρύψει τα πιο πολύτιμά του μπουκάλια πίσω από έναν ψεύτικο τοίχο, όταν οι Ναζί μπήκαν στο Παρίσι.

Author

  • Νίκος Ιωαννίδης

    Ξεκίνησε να γίνει φωτογράφος, αλλά μόλις ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο σπουδών στράφηκε στη δημοσιογραφία. Από το 1995 ασχολήθηκε με την επικαιρότητα σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και ιστοσελίδες. Το κρασί υπήρχε πάντα στη ζωή του και κάποια στιγμή συνδυάστηκε με τη δουλειά, ενώ σήμερα αποτελεί την κύρια απασχόληση. Ταξιδεύει και καταγράφει τις οινικές περιοχές και κυρίως τις ιστορίες των ανθρώπων.

    View all posts

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!