LONDON CALLING vol 2

Η αγορά της Αγγλίας θεωρείται από τις σημαντικότερες για το ελληνικό κρασί. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια τόσο μέσα από θεσμικές πρωτοβουλίες όσο και από μεμονωμένες δράσεις προκειμένου να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η ελληνική παρουσία. Κάβες, μικρά και μεγάλα εστιατόρια, επώνυμες αλυσίδες super market, επιλεγμένα καταστήματα με είδη διατροφής και deli σε πολλές περιπτώσεις έχουν πλέον ξεχωριστή κατηγορία “Greece” . Για την παρουσία ελληνικών οινοποιείων στην London Wine Fair διαβάσαμε στο ρεπορτάζ του Γιάννη Μουρατίδη.

Ακολούθησε μια σημαντική δράση με οργανωμένες εκδηλώσεις προβολής των Wines of Greece που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου και υποστήριξε η Enterprise Greece σε Λονδίνο και Εδιμβούργο στις 26 και 28 Ιουνίου αντίστοιχα. Στις εκδηλώσεις, που συμμετείχαν 32 διακεκριμένα οινοποιεία από τις κυριότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας παρουσιάστηκαν κορυφαία ελληνικά κρασιά σε περισσότερους από 250 επαγγελματίες στο Λονδίνο και 300 επαγγελματίες και καταναλωτές στο Εδιμβούργο.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο καμπάνιας που ξεκίνησε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου στην αρχή της χρονιάς με στόχο την βελτίωση της αντιλαμβανόμενης αξίας και την αύξηση των πωλήσεων του ελληνικού κρασιού στην εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Περιλάμβαναν εκπαιδευτικά master classes και walk around tastings και παραβρέθηκε κοσμος με σημαντικό ρόλο στην οινική αγορά του Λονδίνου, όπως Masters of Wine, δημοσιογράφοι όλων των γνωστών, διεθνούς κύρους οινικών εκδόσεων, Βρετανικές εταιρείες εισαγωγής και διανομής οίνων, independent retailers, οινοχόοι διακεκριμένων εστιατορίων, αγοραστές on line οινικών καταστημάτων, αλυσίδων και wine clubs και πολλοί άλλοι.

«Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια σημαντική ανάπτυξη των πωλήσεων του ελληνικού κρασιού στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου όπου μόνο το 2022 ξεπέρασαν τα 7 εκ ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 96% σε σχέση με τον μέσο όρο πενταετίας. Έτσι ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου αποφάσισε να ξεκινήσει μια σειρά από στοχευμένες δράσεις εξωστρέφειας που στόχο έχουν την περαιτέρω βελτίωση της εικόνας και την επέκταση του μεριδίου αγοράς του ποιοτικού εμφιαλωμένου ελληνικού κρασιού»,  δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΟ, Δρ Γιάννης Βογιατζής.

Αντίστοιχα στο Εδιμβούργο παραβρέθηκαν άνθρωποι κλειδιά της οινικής αγοράς της Σκωτίας όπως οινοχόοι, διανομείς, on line καταστήματα, αγοραστές σημείων λιανικής, ξενοδοχείων.

Αμέσως μετά την επαγγελματική εκδήλωση στο Εδιμβούργο περισσότεροι από 150 ενθουσιασμένοι με το ελληνικό κρασί οινόφιλοι καταναλωτές δεν δίστασαν να καταβάλλουν το απαιτούμενο εισιτήριο εισόδου για να δοκιμάσουν ελληνικούς οίνους της επιλογής τους.

Ομιλητής στα τέσσερα sold out master classes σε Λονδίνο και Εδιμβούργο ήταν ο οινογράφος και συγγραφέας Dr. Jamie Goode που είχε προσφάτως επισκεφθεί αμπελουργικές περιοχές της χώρας μας.

Δείτε Επίσης

«Η ώρα της Ελλάδας φαίνεται να έχει έρθει για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο συνδυασμός σταθερά ποιοτικών, ακόμη και συναρπαστικών κρασιών, φτιαγμένων από ένα σύνολο εξαιρετικών γηγενών ποικιλιών σταφυλιού, από μια σειρά διαφορετικών terroirs, κεντρίζει τη φαντασία όχι μόνο των εμπόρων κρασιού και των δημοσιογράφων, αλλά και των καταναλωτών. Είναι υπέροχο όχι μόνο να βλέπεις αυτά τα κρασιά στα ράφια των ανεξάρτητων σημείων λιανικής, αλλά και σε σούπερ μάρκετ και σε λίστες εστιατορίων. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια: η Ελλάδα παρήγαγε πάντα ενδιαφέροντα κρασιά, αλλά ίσως όχι σε τόσο σταθερή βάση, και είναι πολύ καλό να βλέπουμε περισσότερα από αυτά τα κρασιά στην αγορά», δήλωσε o κύριος Goode.

Από την πλευρά της η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Enterprise Greece, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου στάθηκε στους στόχους που έχουν τεθεί για την αγγλική αγορά: «οι δράσεις προώθησης είχαν ως άμεσο αποτέλεσμα την επαφή καταξιωμένων προσωπικοτήτων και εταιρειών της οινικής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου με το ελληνικό κρασί, με απώτερο στόχο την αύξηση της προστιθέμενης αξίας και του μεριδίου αγοράς του ελληνικού οίνου σε μια από τις σημαντικότερες αγορές παγκοσμίως».

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!