Μένετε σε ένα υπερπολυτελές διαμέρισμα το οποίο όμως δεν χωρά να φιλοξενήσει την κάβα σας; Επιθυμείτε να μοιραστείτε με τους φίλους σας μια φιάλη πανάκριβης Βουργουνδίας μακριά από την βοή ενός εστιατορίου; Σας αρέσει να διοργανώνετε ιδιωτικά tastings;
Η δημιουργία ιδιωτικών κελαριών στα υπόγεια των υπερπολυτελών συγκροτημάτων κατοικιών του Μανχάταν αποτελεί τη νέα τάση για τους ανθρώπους που μπορούν να διαθέσουν μερικά εκατομμύρια δολάρια για ένα διαμέρισμα δύο δωματίων στην καρδιά της Νέας Υόρκης και είναι λάτρεις του κρασιού ή και συλλέκτες που θα επιθυμούν άμεση πρόσβαση στην ιδιωτική τους κάβα.
Κελάρι από γυαλί και δρυ
Οι ένοικοι του κτιρίου που βρίσκεται στη διεύθυνση 180 Εast 88th str στο κέντρο του Μανχάταν δεν έχουν παρά να στείλουν ένα μήνυμα στην Cat Stephani. Eκτός από συνεργάτης του Sotheby’s Wine, η Stephani είναι και υπεύθυνη Οίνου του συγκεκριμένου κτιρίου και θα αναλάβει αμέσως να προτείνει κάποιο κρασί, την άμεση παράδοση στην πόρτα τους μιας σπάνιας φιάλης ή να επιλέξει για εκείνους το κρασί που θα ταιριάξουν με το γεύμα τους από την ιδιωτική τους κάβα η οποία έχει βρει στέγη στο κελάρι που έχει κατασκευαστεί στο υπόγειο.
«Οι άνθρωποι αυτοί δεν επιθυμούν να χάσουν χρόνο πηγαίνοντας σε κάποια κάβα ή παραγγέλνοντας on line κάποια φιάλη. Επικοινωνούν μαζί μου κι εγώ φροντίζω για τα υπόλοιπα», σημειώνει η κ. Stefani.
Το συγκεκριμένο κτίριο διαθέτει ένα υπέροχα φωτισμένο, σύγχρονο υπόγειο κελάρι κατασκευασμένο από δρυ και γυαλί, με ελεγχόμενη θερμοκρασία και χωρισμένο σε θυρίδες τις οποίες ο κάθε ενδιαφερόμενος ένοικος μπορεί να αγοράσει για να στεγάσει τη συλλογή του.
Το νέο κτίριο δίπλα ακριβώς από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Jean Νοuvel φιλοξενεί έναν ψηλοτάβανο χώρο γευστικών δοκιμών σε σχήμα οκταγώνου, το πάτωμα του οποίου είναι κατασκευασμένο από φελλό που περιβάλλεται από χώρους φύλαξης των κρασιών σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες.
Σε συνεργασία με την Μorell Wines που εμπορεύεται κρασί, η κατασκευάστρια εταιρία προσφέρει στους ενοίκους δωρεάν συμβουλευτική , αποκλειστική πρόσβαση σε σπάνιες εσοδείες, τη διοργάνωση ιδιωτικών γευστικών δοκιμών, με μόνη υποχρέωση από μέρους τους την αγορά του κρασιού.
Η απόλυτη πολυτέλεια
Σύμφωνα με τον Paul Grieco, ο οποίος είναι σομελιέ και ιδιοκτήτης του wine bar Terroir στη γειτονιά της Tribeca στη Νέα Υόρκη, πρόκειται για ένα λογικό βήμα για τους κατασκευαστές αυτού του τύπου των υπερπολυτελών κατοικιών καθώς έχει αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που επιθυμούν να κάνουν το κρασί μέρος της πολυτελούς τους διαβίωσης.
Αρχική » ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΕΛΑΡΙΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ Η ΝΕΑ ΜΟΔΑ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ
«Και αυτό που μπορούσε κανείς παλαιότερα να ζήσει ως εμπειρία μόνο σε εστιατόριο τώρα μπορεί να το κάνει σπίτι του», τονίζει. «Αυτό είναι αποτέλεσμα και των lockdowns του Covid καθώς πολλοί άνθρωποι συνειδητοποίησαν την αξία των σπιτιών τους». Και προφανώς οι κατασκευαστές προσαρμόζουν την επιθυμία των πελατών τους να περνούν περισσότερο χρόνο στις κατοικίες τους.
Σε άλλες περιπτώσεις ένοικοι δεν χρειάζεται καν να διαθέτουν οι ίδιοι ιδιωτική συλλογή. ‘Έχουν όμως πρόσβαση στο κελάρι που δημιουργήθηκε στο κτίριο τους από όπου προμηθεύονται τα κρασιά τους-τις περισσότερες φορές σπάνιες και ακριβές φιάλες- που φιλοξενούνται εκεί και μπορούν αν το επιθυμούν να διοργανώνουν γευστικές δοκιμές η ακόμη και γεύματα μέσα στο τέλειο περιβάλλον που τους προσφέρει.
«Τα πολυτελή αυτά κτίρια δημιουργούν ένα συγκεκριμένο lifestyle και οι ένοικοι επιθυμούν να εντάσσουν αυτού του είδους τα κοινωνικά events,όπως είναι μια γευστική δοκιμή ακριβών κρασιών, στη ζωή τους. Αυτό ακριβώς τους παρέχουμε εμείς», τονίζει ο Ari Goldstein, αντιπρόεδρος της εταιρίας Extell Development Services.
(πηγή Τhe Νew York Times)