ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ
ΣΤΟ MUNDUS VINI

Η παγκόσμια τάση για κρασιά χωρίς αλκοόλ φτάνει και στους μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς. Το Mundus Vini για πρώτη φορά συμπεριέλαβε στις κατηγορίες των κρασιών που διαγωνίστηκαν και αυτά που δεν έχουν αλκοόλ. Με την αιγίδα του OIV, ο διαγωνισμός είναι καθιερωμένος εδώ και 20 χρόνια και αναγνωρίζεται ως ένας από τους πιο σοβαρούς στον κόσμο. Τα φετινά βραβεία στην κατηγορία των κρασιών χωρίς αλκοόλ πήγαν κυρίως σε γερμανικά οινοποιεία και ακολούθησαν η Ισπανία, η Γαλλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ιταλία.

Ο Ulrich Fischer από το DLR Rheinland-Pfalz και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Mundus Vini που οργάνωσε τη γευσιγνωσία για τα “μη αλκοολούχα κρασιά” (non-alcoholic) λέει ότι το μερίδιο τους στην αορά, ανεβαίνει συνεχώς. “Η εντύπωσή μου είναι ότι υπάρχουν ακόμα μεγάλες διαφορές στην ποιότητα. Τα καλύτερα κρασιά χαρακτηρίζονται από την τυπικότητα της ποικιλίας τους, καλή υφή στο στόμα και απαλές τανίνες όπως ένα τυπικό κρασί κάτι που καθιστά τα κρασιά χωρίς αλκοόλ μια πραγματική εναλλακτική. Υποθέτω ότι η μερίδα της αγοράς των κρασιών αυτών που ανέρχεται σήμερα σε περίπου ένα τοις εκατό θα αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια”.
Η κατηγορία των κρασιών χωρίς αλκοόλ στο διαγωνισμό Mondus Vini, είχε υποκατηγορίες όπως και τα τυπικά κρασιά. Λευκά, ροζέ, κόκκινα, αφρώδη, διάκριση ανά ποικιλία ενώ ειδικά βραβεία δόθηκαν στους καλύτερους παραγωγούς αλλά και πωλητές.

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!