Νέα μελέτη της Crealis Group: 9/10 καταναλωτές προτιμούν φιάλες με καψύλιο, τις οποίες αντιλαμβάνονται ως πιο ποιοτικές και premium.
Η Γουμένισσα είναι ιστορική ΠΟΠ ζώνη στο Κιλκίς, με κρασιά από Ξινόμαυρο και Νεγκόσκα. Γνώρισε το terroir, τα επισκέψιμα οινοποιεία και τα κρασιά της περιοχής.
Η Γουμένισσα αναδεικνύεται σε νέο οινικό πόλο. Από το Ξινόμαυρο έως τον οινοτουρισμό, οι παραγωγοί επενδύουν στο μέλλον της περιοχής.
Η Νάουσα μετατρέπεται σε κέντρο αναφοράς για το ελληνικό κρασί, κυρίως μέσα από κινήσεις συνεργασίας και δράσεις εξωστρέφειας.
Πόσο δίκαιη είναι η τιμολόγηση του κρασιού στην εστίαση; Ποιος πληρώνει το κόστος;
Η Θεσσαλία μπορεί να φαίνεται μικρή στον αμπελοοινικό χάρτη, αλλά κρύβει εντυπωσιακή δυναμική. Από την Καρδίτσα μέχρι τη Λάρισα, οι παραγωγοί επενδύουν σε ποιότητα, ποικιλίες και καινοτομία.
Η Κίνα ανακαλύπτει τα λευκά και τα de-alcoholized κρασιά, αλλά εξακολουθεί να θεωρεί το κόκκινο ως το «αληθινό» κρασί.
Αν και με περιορισμένα μέσα, τα μικρά οινοποιεία της Ελλάδας εξελίσσονται, συνεργάζονται με εξειδικευμένους διανομείς και αναδεικνύουν τις γηγενείς ποικιλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Το κρασί της Σαντορίνης παραμένει εμβληματικό, αλλά οι οινοποιοί αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις: μειωμένη παραγωγή, αυξημένο κόστος, και πίεση για ποιότητα. Τι λένε οι ίδιοι για το μέλλον;
Τεχνολογία, πότισμα και ανακύκλωση νερού: η Σαντορίνη αναζητά τρόπους να σώσει τον ιστορικό της αμπελώνα.
Το Grape παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στη βιοδυναμική καλλιέργεια και τα κρασιά που φτιάχνονται από σταφύλια που προέρχονται από αμπελώνες που καλλιεργούνται με αυτή τη μέθοδο.
Το Οινόραμα 2025 φιλοξένησε 2.400 κρασιά, αποτυπώνοντας την ελληνική οινοπαραγωγή. Με 10% νέες κυκλοφορίες, η έκθεση συνεχίζει να αποτελεί ορόσημο, όπως εξηγεί ο Κωνσταντίνος Στεργίδης της Vinetum.

Νέες Ετικέτες

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!