Αφού πέρασε 15 χρόνια σε στούντιο ειδήσεων ασκώντας “σοβαρή δημοσιογραφία” αποφάσισε να πάρει τη “ζωή αλλιώς”. Μαθήτευσε στα θρανία του WSPC και του Κωνσταντίνου Λαζαράκη και κατάφερε να κάνει το χόμπι της επάγγελμα. Έκτοτε έχει τη χαρά να συνεργάζεται και να γνωρίζει ενδιαφέροντες ανθρώπους, να ταξιδεύει και να έχει περισσότερο χρόνο για τον άντρα της, τα τρία της παιδιά, τον σκύλο και το μποστάνι της.
Όταν ολοκλήρωσε τον επαγγελματικό της κύκλο στην εφημερίδα Καθημερινή και με το μεγάλωμα δύο κοριτσιών ως full time job άρχισαν οι αναζητήσεις. H δίψα της για καινούργια πράγματα την οδήγησε στον δρόμο του κρασιού και στα θρανία του WSPC φθάνοντας ως το επίπεδο του Diploma WSET.
Oι εικόνες των αμπελώνων ήταν πάντα κάτι που τη γοήτευε. H πορεία στη συνέχεια ήταν μονόδρομος. Με τη δημιουργία του Grape έχει τη χαρά να συνδυάζει τις αγαπημένες της ασχολίες, τα ταξίδια και το γράψιμο γνωρίζοντας υπέροχους ανθρώπους στον μαγικό κόσμο του κρασιού.
Κων/νος Λαζαράκης MW
O Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, γεννήθηκε, μεγάλωσε και ακόμη μεγαλώνει στον Πειραιά. Μετά από μια ασύλληπτη καριέρα σε αποτυχημένες καριέρες, όπως για παράδειγμα το σκάκι, το ροκσταριλίκι και την μηχανολογία, κατέληξε, δυστυχώς για το κρασί, στον χώρο του κρασιού. Εδώ και αρκετά χρόνια, παίζει καταπληκτικά τον ρόλο της νύφης στο W.S.P.C., στον Αίολο και στην Wine Wonders.
Γρηγόρης Μιχαήλος
Dip WSET
Kόλλησε το μικρόβιο του κρασιού στο εστιατόριο των γονιών του. Το 2009 αποφοίτησε από το Diploma WSET και έκτοτε άρχισε να κάνει τα πάντα για να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και να γνωρίσει όσους περισσότερους αμπελώνες μπορεί και τους ανθρώπους τους. “Συνένοχοι” στην προσπάθειά του είναι φορείς όπως η Enterprise Greece, τα Wines of Greece και η αγαπημένη του κάβα Mr Vertigo που όλοι μαζί φροντίζουν να λείπει πάνω από 150 μέρες το χρόνο από το σπίτι του.
Γιάννης Καϋμενάκης
Wine Sommelier
Γεννήθηκα στις 11.10.1974 στον Πειραιά . Είμαι κάτοχος του Wine and Spirit Education Trust Level 3 Advanced Certificate . Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχω εργαστεί διαδοχικά ως Οινοχόος στο Elounda Beach Hotel, Wine Garage , Enoteca La Fortezza di Montalcino, 48 the Restaurant, Cucina Povera Wine Resto, Paleo Wine Store. Λατρεύω τα κρασιά της Σαντορίνης , της Νάουσας , της Τοσκάνης , του Ροδανού, του Roussillon, της Ανδαλουσίας και γενικότερα όλα τα κρασιά που αντανακλούν τη γενέτειρα περιοχή. In Terroir WeTrust…
Γρηγόρης Κόντος
Dip WSET
Oινογράφος, γευσιγνώστης, απόφοιτος αρχικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια πτυχιούχος sommelier από τη Le Monde και κάτοχος του WSET Diploma Level 4, με πολλές αδυναμίες: καλό φαγητό, υπέροχα κρασιά, ταξίδια, μουσικές, οικογένεια, φίλοι και bon vivant πράγματα γενικότερα. Ιδρυτής της Aegean Wine Selections, μιας εξειδικευμένης Εταιρείας εξαγωγών ελληνικού κρασιού σε χώρες της Ασίας και της Ευρώπης. Παράλληλη freelance δραστηριότητα (www.gregorykontos.gr) με υπηρεσίες οινικής κειμενογράφησης, αρθρογραφίας, διοργάνωσης tasting events και συμβουλευτικής εστιατορίων και οινοποιείων.
Νίκος Λουκάκης
Senior Wine Lecturer WSPC
Νίκος Λουκάκης είναι Αριστούχος απόφοιτος του WSET® Advanced Certificate και Senior Lecturer στα Επίπεδα 1 & 2 του WSPC® και του Modern Sommelier που συμμετείχε στην δημιουργία του. Υπήρξε ο πρώτος εισηγητής του WSPC® ήδη από την ίδρυση του οργανισμού στην Ελλάδα το 2004. Με το χώρο της εστίασης ασχολείται επαγγελματικά εδώ και τριάντα χρόνια, αρχικά ως οινοχόος/ sommelier στα: Bajazzo, Island, Central, Βαρούλκο και Mezzo-Mezzo. Από το 2000 έως το 2005 έχει εργαστεί σε Διευθυντικές θέσεις στους τομείς του Beverage Category για την www.yassas.com και σαν Wine Marketing Manager στην ΓΕΝΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ. Από το 2005 μέχρι το 2015 διετέλεσε Διευθυντής Λειτουργίας στα Matsuhisa Mykonos, Nobu St Moritz, Island, Da Vinci & Scorpios Mykonos. Από το 2011 μέχρι το 2015 εργάστηκε σαν Wine Manager στην ΓΕΝΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε. Από το 2015 διατηρεί την δική του συμβουλευτική εταιρεία για χώρους εστίασης και από τον Ιούλιο του 2018 είναι ιδιοκτήτης του Restaurant-Bar Noah στο κέντρο της Αθήνας. Eίναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς του 1998 και του 2000 για την ανάδειξη του καλύτερου Έλληνα οινοχόου κατέκτησε την πρώτη θέση. Από το 2002 έως σήμερα είναι υπεύθυνος για την διοργάνωση του Πανελλήνιου διαγωνισμού. Από το 2018 γράφει στο GRAPE για τον συνδυασμό κρασιού και φαγητού.
Γεννήθηκε στο Χαλάνδρι, τέλη της δεκαετιάς του ‘80. Σπούδασε με μεγάλη αποτυχία στο Μαθηματικό Αθηνών μέχρι το 2009, όταν τον κέρδισε το κρασί. Είναι λάτρης της Σαμπάνιας, των παλαιωμένων λευκών και των χαμηλών παρεμβάσεων στην οινοποίηση. Αποφεύγει το decanting, λατρεύει το sabrage και τα απλά καθημερινά κρασιά παρέα με ωραίους ανθρώπους.
Γιώργος Βελισσάριος
Grape Escape
Ο Γιώργος Βελισσάριος σπούδασε στο ΕΜΠ, το Imperial College και το Harvard και είχε την καλή τύχη να ασχοληθεί 25 χρόνια με την επικοινωνία και το μάρκετινγκ. Πέρασε από διευθυντικές θέσεις σε περισσότερες από 10 εταιρείες και είχε την ευθύνη για το σημαντικότερο ίσως startup στο χώρο της διαφήμισης. Συνηθίζει να επαναπροσδιορίζεται επαγγελματικά και σήμερα ασχολείται εκτός από την επικοινωνία και με τον οινοτουρισμό, όντας συνιδρυτής της πλατφόρμας Grape Escape.
Νίκος Ιωαννίδης
Δημοσιογράφος
Ξεκίνησε να γίνει φωτογράφος, αλλά μόλις ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο σπουδών στράφηκε στη δημοσιογραφία. Από το 1995 ασχολήθηκε με την επικαιρότητα σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και ιστοσελίδες. Το κρασί υπήρχε πάντα στη ζωή του και κάποια στιγμή συνδυάστηκε με τη δουλειά, ενώ σήμερα αποτελεί την κύρια απασχόληση. Ταξιδεύει και καταγράφει τις οινικές περιοχές και κυρίως τις ιστορίες των ανθρώπων.
Ντένη Καλλιβωκά
Δημοσιογράφος
Η Ντένη «τρώει, πίνει και γράφει» όπως είπε ο γιος της στην δασκάλα, στην 1η δημοτικού. Από 18 χρονών ταξιδεύει ανά τον κόσμο και δοκιμάζει ακατάπαυστα. Τρώει street food με την ίδια χαρά που απολαμβάνει ένα τριάστερο στο Παρίσι, ένα Martini στο Λονδίνο, αίμα φιδιού στο Βιετνάμ. Είναι Partner στο Difford’s Guide της ελληνικής έκδοσης του μεγαλύτερου spirit site στην Ευρώπη και μεγαλύτερου οδηγού κοκτέιλ παγκοσμίως. Σπούδασε Μάρκετινγκ και στην συνέχεια πήρε μεταπτυχιακό στο Media Communications στο City University του Λονδίνου. Τα τελευταία 20 χρόνια (πέρασαν κιόλας!) αρθρογραφεί για το φαγητό, το κρασί και το ποτό. Κριτικός εστιατορίων έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα. Ερωτεύτηκε τα κοκτέιλ πολλά χρόνια πριν με ένα Mai Tai σε ένα μπαρ ενός ξενοδοχείου στην Τζακάρτα.
Αφού κολύμπησε απόσταση ίση με την περίμετρο της γης, έβαλε στόχο να δοκιμάσει και τα κρασιά της. Με κάθε ευκαιρία, λερώνει τις μπότες της στα αμπέλια πιστεύοντας πως έτσι το vine styling φτάνει στο αποκορύφωμά του. Αν υπάρχει αισθητική, μπορεί ανά πάσα στιγμή, το ίδιο εύκολα, να απολαύσει ένα γαστρονομικό δείπνο, να χορέψει στην πλατεία ενός χωριού, να πιει ένα dry martini στο σπίτι ή να διαβάσει Εμπειρίκο στα ανοιχτά σε μια ψαρόβαρκα στη Σκύρο τρώγοντας αστακό.
Θα ήθελε να μιλά όλες τις γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της γάτας της.
Δεν παίρνει ποτέ τίποτα πιο σοβαρά από όσο πρέπει.
Όταν ο χρόνος δε φτάνει για να πει όλα όσα κάνει με το κρασί και το απόσταγμα δηλώνει απλώς 360ᵒ sommelier ή Αwesomm Lady.
Γιάννης Μουρατίδης
Δημοσιογράφος
Ανεξάρτητος δημοσιογράφος εδώ και περίπου πέντε χρόνια. Ασχολήθηκα πριν από δύο χρόνια με την αγορά των τροφίμων στο πλαίσιο επιχειρηματικού ρεπορτάζ και με το κρασί ερασιτεχνικά. Οπότε στο Grape μου δίνεται η ευκαιρία να συνδυάσω επάγγελμα και ευχαρίστηση.