ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Πάσχα προ των πυλών και ενώ σούβλες, και κατσαρόλες ετοιμάζονται να υποδεχτούν τα παραδοσιακά εδέσματα, πρέπει και εμείς να δούμε με τι θα τα συνοδέψουμε.

Εκτός λοιπόν από τα λαϊκά άσματα καλό θα είναι να τσεκάρουμε και τη λίστα με τα κρασιά μας για να είμαστε ετοιμοπόλεμοι.  Εξάλλου μετά από τα τρία χρόνια του κλεισίματος με τον Covid μας αξίζει σίγουρα το καλύτερο. 

Easter Best Buys 

Synastry Sauvignon Blanc, Oινοποιείο Ζαχαριά 8,10€ Απίθανη αντιστοιχία ποιότητας-τιμής από ένα Sauvignon Blanc που φέρνει την αναμενόμενη για την ποικιλία τυπικότητα στα ποτήρια μας χωρίς κόπο αλλά με πάθος. Ροδάκινο και μοσχολέμο, γρασίδι και πράσινη πιπεριά μονοπωλούν αρωματικά την προσοχή μας ενώ ονειρευόμαστε πίτες, ορεκτικά και γιατί όχι μαγειρίτσα. 

Mi, Kτήμα Χατζηβαρύτη (Ασύρτικο) 25,80€ Ένα κρασί που θα σε κάνει όχι μόνο να αγαπήσεις τα φυσικά κρασιά αλλά θα σου δείξει και το πως (πρέπει να) είναι. Εξαιρετικό βιολογικό Ασύρτικο με αρώματα ώριμων φρούτων και μελιού, πλούσιο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και ελαιώδης αίσθηση. Ικανό να σταθεί πλάι σε κάθε πασχαλινή λιχουδιά. Από μαγειρίτσα μέχρι και αρνάκι. 

Γουμένισσα, Οινοποιία Αϊδαρίνη (Ξινόμαυρο, Νεγκόσκα) 8,80€ Ένα υπέροχο δείγμα παραδοσιακής στυλιστικά Γουμένισσας με ένταση και εκφραστικότητα. Εξελιγμένα    αρώματα όπως ελιά, λιαστή τομάτα, δαμάσκηνο και μανιτάρι, μέτριο σώμα με ιδιαιτέρως παρούσα οξύτητα και ζωηρές, στεγνές τανίνες. Αρνί, κοκορέτσι, χωριάτικα λουκάνικα και μανιτάρια στα κάρβουνα θα απογειωθούν.  

προτάσεις κρασιών για Πάσχα Grape

Καπνίας Αμπελοτόπι Ζυγός, Κτήμα Χατζημιχάλη (Chardonnay) 28,50€ Ιστορικό και συνάμα εξαιρετικό ελληνικό βαρελάτο Chardonnay με βαριά υπογραφή και γοητευτικό αρωματικό χαρακτήρα με λευκά φρούτα, βανίλια, καραμέλα βουτύρου και μπριός. Πλούσιο και λιπαρό σώμα, κρεμώδης υφή και  θαυμάσια οξύτητα συνθέτουν μία γουλιά που μπορεί να αντικαταστήσει με μεγάλη επιτυχία το κόκκινο κρασί στο Πασχαλινό μενού.  

Apla, Oenops Wines (Λημνιώνα, Μαυρούδι, Ξινόμαυρο) 14,40€ Τρεις αγαπημένες ποικιλίες συνθέτουν ένα μεγάλο ροζέ φαγητού που μπορεί να τα βγάλει πέρα αν όχι με όλα, με τα περισσότερα πιάτα που θα βρεθούν στο τραπέζι της Λαμπρής. Κομψό και πολύπλοκο αρωματικά (κεράσι, τομάτα, σπαράγγια, καραμέλα, γιασεμί) με πλούσιο σώμα, δροσερή οξύτητα, ανεπαίσθητες τανίνες και εντυπωσιακή επίγευση. 

 Ζίτσα Ημιαφρώδης, Οινοποιείο Ζοίνος (Ντεμπίνα) 11,00€ Ποιος είπε πως τα αφρώδη δε μπορούν να σταθούν στο πασχαλινό τραπέζι; Ιδανικό ως απεριτίφ και υπέροχο για τα πρώτα ορεκτικά, τις αλοιφές, τις σαλάτες και μία χορτοφαγική μαγειρίτσα. Η φλοράλ Ντεμπίνα φορά τη ζωηρή της οξύτητα τις αναζωογονητικές της φυσαλίδες και εντυπωσιάζει με τη λεμονάτη επίγευση.

Χρυσογέρακας, Κτήμα Κυρ Γιάννη (Gewurztraminer, Μαλαγουζιά) 29,80€ Οι γενναίοι που θα αντέξουν και θα φτάσουν μέχρι το γλυκό την Κυριακή του Πάσχα αξίζουν κι ένα εξαιρετικό επιδόρπιο κρασί για να συνδυάσουν. Σιροπιαστά γεμιστά τσουρέκια, πατροπαράδοτα γαλακτομπούρεκα είναι μόνο ένα δείγμα ηδονιστικού ταιριάσματος. Οι τολμηροί πάντως μπορούν να βάλουν μερικά ml πλάι σε τηγανιτά νεφράκια. 

2919M, Νavitas (Cabernet Sauvignon) 22,30€ Εκπληκτικό Cabernet Sauvignon που βγάζει μπροστά το φρούτο και τη φρεσκάδα δίνοντας παράλληλα φινετσάτο βήμα στο βαρέλι. Τυπικό, με πυκνό μαύρο φρούτο, βοτανικότητα και φυτικότητα διαμέσου πιπεριάς. Ισορροπημένη οξύτητα, μεταξένιες και λίγο άγουρες τανίνες. Ιδανικό για σχάρες και κάρβουνα αλλά και πολύ καλό ερυθρό πασπαρτού. 

Messenicola, Οινοποιείο Καραμήτρου (Carignan, Syrah, Μαύρο Μεσενικόλα) 20,50€ Σπάνιο ΠΟΠ, σπάνιο κρασί και σπάνια απόλαυση! Εκφραστικό και εξωστρεφές αρωματικά με μπόλικα κόκκινα φρούτα, άνθη και μπαχαρικά. Μέτριο σώμα, μαλακές τανίνες και αρμονική οξύτητα που δροσίζει. Δυνατός συνδυασμός με τα τοπικά καρδιτσιώτικα λουκάνικα, με χοιρινό στη σχάρα και φυσικά με κρεατόπιτες. 

Μαυροκουντούρα, Κτήμα Αβαντίς 20,10€ Πλούσιο πυκνό σώμα, γουλιά με μεγάλη αρωματική ένταση στο φρούτο, βελούδινες τανίνες και δροσερή οξύτητα. Το ξαδερφάκι της Μανδηλαριάς και αρχαία ποικιλία της Εύβοιας, Μαυροκουντούρα Κύμης αποτελεί εξαιρετική out of the box επιλογή για την πασχαλινή κρεατοφαγία.

Ράμνιστα Κτήμα Κυρ Γιάννη (Ξινόμαυρο) 18,80€ Η βασίλισσα της Νάουσας Ράμνιστα μοιάζει να φτιάχτηκε για να συνοδέψει τον οβελία μας. Ένα Ξινόμαυρο που ακροβατεί μαεστρικά στο κλασικό και το σύγχρονο. Τυπικό δείγμα της ποικιλίας σε συνάρτηση με τον τόπο από όπου κατάγεται. Οξύτητα και τανίνες βγαίνουν μπροστά να παλέψουν τις πρωτεΐνες και τη λιπαρότητα του αρνιού. 

Δαμασκηνός, ΒΑΕΝΙ Νάουσα (Ξινόμαυρο) 12,00€ Κάθε γουλιά μας ταξιδεύει στο χρόνο ξεναγώντας μας στην παραδοσιακή εκδοχή του Ξινόμαυρου. Αν σκοπεύετε να κάνετε Πάσχα στο χωρίο ή θέλετε να φέρετε λίγο από την πασχαλινή εθιμοτυπία στους συνδυασμούς σας μεταγγίστε την πρώτη φιάλη και τσιμπίστε λίγο από τη σούβλα. Τα υψηλά επίπεδα τανινών και οξύτητας θα κανονίσουν ακόμα και την πιο τραγανή πετσούλα.  

Μιας Πεταλούδας Τίναγμα, Κτήμα Βογιατζή (Μοσχόμαυρο, Ξινόμαυρο)10,70€ Απίθανο ποικιλιακό πάντρεμα που διατηρεί και αναδεικνύει κυρίως τις χάρες του Μοσχόμαυρου. Εξωστρεφής μύτη γεμάτη γλυκά αρώματα ααγριοφράουλα και τριαντάφυλλου. Η καλοστοιχισμένη οξύτητα δροσίζει τη γλύκα ενώ η μικρή τανικότητα ενδυναμώνει το σώμα. Εξαιρετικό με ορεκτικά κάθε λογής, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα αλλά και πικάντικα κρέατα.  

ΙΑΜΑ ροζέ, Οινοποιείο Βρυνιώτη (Βραδυανό) 13,00€ Το Βραδυανό στα ροζέ του παραμένει όσο εντυπωσιακό είναι και στα ερυθρά του. Κερασένιο με ισορροπημένη παρουσία φυτικότητας και βοτανικότητας και με δροσερή οξύτητα. Εξαιρετικά ευκολόπιοτο και ιδανικό ως πασπαρτού είτε για την αρχή του γεύματος ή για το τσιμπολόγημα δίπλα στη φωτιά. 

Sauvignon Blanc Κτήμα ΑΛΦΑ 20,60€ Κρασί- celebrity για εγγυημένη απόλαυση χωρίς περιττές απαιτήσεις. Κορυφαίος συνδυασμός με τη μαγειρίτσα καθώς ο νέο/παλαιοκοσμίτικος χαρακτήρας του τικάρει όλα τα κουτάκια. Λεμονάτο, τροπικό, ‘πράσινο’ και ήπια ανθικό με λυτρωτική οξύτητα, κρυστάλλινη αίσθηση και σαγεινευτική νοστιμιά. 

Μαύρος Κώνος Σπάνιες Γαίες, Κτήμα Στροφιλιά (Αγιωργίτικο) 18,00€ Μία premium και πλούσια Νεμέα μπορεί να λείπει από το  πασχαλινό τραπέζι. Όταν δε, μιλάμε για μία φινετσάτη απόδοση της ποικιλίας με αρωματική κομψότητα, αίσθηση φρεσκάδας και βελούδινη γουλιά η εμπειρία σίγουρα ανεβαίνει κατηγορία. Σπάνιο μπουκέτο, εντυπωσιακή δομή και δυναμική και φυσικά ανεξάντλητο τελείωμα. 

Anafora, Κτήμα Τέχνη Οίνου (Λημνιώνα) 22,30€ Εντυπωσιακή Λημνιώνα από τη Δράμα που δείχνει την ατελείωτη δυναμική της. Εξαιρετικό κόκκινο, κομψό και με φρεσκάδα που διατηρεί την τυπικότητα της ποικιλίας. Κόκκινο φρούτο, βότανα, φινετσάτη παρουσία δρυός,  βελούδινες τανίνες και δροσερή οξύτητα. Θα ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς οινόφιλους. 

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!