THE STORY OF MY WINE: ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ 

Για τους περισσότερους από εµάς υπάρχουν κάποια πράγµατα τα οποία µε έναν τρόπο καθαρά συµβολικό, και ίσως στα όρια του υπερβατικού, µοιάζουν να ακολουθούν µαζί µας «βίους παράλληλους». Θα µπορούσε άραγε ένα από αυτά να είναι ένα κρασί;

WINE JOURNAL #21

«Οι άνθρωποι δεν θυμόμαστε μέρες. Θυμόμαστε στιγμές». Κρασιά, εστιατόρια, αρώματα, στιγμές και απόψεις που καταγράφηκαν σε ένα ημερολόγιο.

GOING ON THE CHEAP: ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Τα λεγόμενα φθηνά κρασιά εμφανίστηκαν στη ζωή μας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και –για να είμαστε ειλικρινείς– η φρενίτιδα με την οποία τα αναζητούσαμε την περίοδο των capital controls, λίγα χρόνια μετά, έγινε μανία αποφυγής σε οτιδήποτε μας θύμιζε οικονομικές δυσχέρειες και γενικώς δύσκολες καταστάσεις.

DIMITRIS ECONOMIDES

Το όραμα του Δημήτρη Οικονομίδη συναντά την τεχνική του σε έναν νέο χώρο, στο Ψυχικό, ο οποίος συνδυάζει την υψηλή αισθητική με την άρτια πρακτική απόδοση.

Wine News

Όλα τα νέα
Οινοτουρισμός στην Σαντορίνη

Η πρόσκληση για ένα συνέδριο με θέμα τον Οινοτουρισμό στην Σαντορίνη ήταν άκρως δελεαστική και όπως αποδείχθηκε και εκ του αποτελέσματος και άκρως ενδιαφέρουσα. Τα συστατικά της επιτυχίας δύσκολο να απογοητεύσουν και τους πιο απαιτητικούς.

ΣΟΚ …στην Κεφαλονιά

Η ισχύς εν τη ενώσει, σκέφτηκαν οι παραγωγοί της αγαπημένης Κεφαλονιάς και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν τα εκλεκτά κρασιά τους που όλο και περισσότερο κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις μας. 

Η… κλέφτρα Κίσσα

Αργυρό μετάλλιο για την «Κλέφτρα Κίσσα 2020» του Κτήματος Κοκοτού στον παγκόσμιο διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles 2021!

Παράγκα Revolution – 21 χρόνια πριν

Τι είναι αυτό που κάνει ένα κρασί να ξεχωρίζει; Πολλοί θα απαντήσουν η συνέπεια και η διάρκειά του στο χρόνο. Φέτος συμπληρώνονται 21 χρόνια από τότε που το Κτήμα Κυρ-Γιάννη λανσάρισε  το κρασί «Παράγκα» στην Ελληνική αγορά. 

ΣΑΜΟΣ

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τα περίφημα γλυκά της Σάμου με την παγκόσμια φήμη.

Τα τεύχη σε ηλεκτρονική μορφή

OURSE PÂTISSERIE

DIMITRIS ECONOMIDES

Το όραμα του Δημήτρη Οικονομίδη συναντά την τεχνική του σε έναν νέο χώρο, στο Ψυχικό, ο οποίος συνδυάζει την υψηλή αισθητική με την άρτια πρακτική απόδοση.

48 URBAN GARDEN

Στον ισόγειο χώρο του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, στο κέντρο της Αθήνας, το εστιατόριο 48 Urban Garden ξεδιπλώνεται σε έναν αστικό κήπο 190τμ, διαμορφωμένο σε διάφορα επίπεδα, που σίγουρα τραβάει την προσοχή.

GB ROOF GARDEN

Για πρωινό και μεσημεριανό, το κομψό, λιτό και φιλόξενο περιβάλλον του GB Roof Garden Restaurant & Βar αποπνέει μια ήρεμη ατμόσφαιρα. Το βράδυ η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του γίνεται αισθητή απο τα φώτα της πόλης.


ΚΤΗΜΑ ΔΥΟ ΥΨΗ

Τριλογία, Κτήμα Κόκκαλη. Ένα κρασί-αποκάλυψη, που γεννήθηκε τη δεκαετία του 1990. Ένα κρασί που δεν διαφημιζόταν παρά μόνο από στόμα σε στόμα, ένα κρασί πέρα από τα φώτα της mainstream δημοσιότητας, ένα από τα πρώτα ελληνικά κρασιά που χαρακτηρίστηκαν cult.

ΚΤΗΜΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ

Εκείνη την Παρασκευή των Βακχών, γνώρισα τον Χρήστο Ζαφειράκη. Πάντα μου άρεσαν τα κρασιά του, αλλά δεν είχα ποτέ την τύχη να τα πούμε από κοντά. Μου έδωσε ανοιχτή πρόσκληση για το οινοποιείο, αλλά δεν αξιώθηκα να πάω ποτέ. Μέχρι που πήγα…

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

Εκεί που οι ελιές και τα άγρια βότανα συναντούν τα αμπέλια, κάπου εκεί μέσα είναι και το Οινοποιείο Μανουσάκη.