To WSPC και στην Αμερική!

To WSPC απλώνει τα φτερά του και πετά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Με πυξίδα πάντα την αγάπη για τη μάθηση, ο εκπαιδευτικός οργανισμός, μετά από 17 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με το WSET και το  Court of Master Sommelier που εδρεύουν στη Βρετανία  προχώρησε σε μια ακόμη συμμαχία, αυτή τη φορά με το Wine Scholar Guild Aμερικής.

SANTORINI

Since the very first moment of the very first trip, one thing has remained clear to me, something that, over time, hasn’t changed at all: Santorini is the ultimate terroir.

NAOUSSA

My dear friends, it takes time for Naoussa to enchant you… To be precise, it takes 5 hours and 17 minutes, a 330-mile drive from Athens, and the best possible company you can find. One thing’s for certain; no matter how long the trip is, it’s definitely worth it.

THE STORY OF MY WINE: ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ 

Για τους περισσότερους από εµάς υπάρχουν κάποια πράγµατα τα οποία µε έναν τρόπο καθαρά συµβολικό, και ίσως στα όρια του υπερβατικού, µοιάζουν να ακολουθούν µαζί µας «βίους παράλληλους». Θα µπορούσε άραγε ένα από αυτά να είναι ένα κρασί;

Wine News

Όλα τα νέα
Θλίψη για το θάνατο του Βασίλη Κουρτάκη

Ο κόσμος του ελληνικού κρασιού θρηνεί την απώλεια του Βασίλη Κουρτάκη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

To WSPC και στην Αμερική!

To WSPC απλώνει τα φτερά του και πετά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Με πυξίδα πάντα την αγάπη για τη μάθηση, ο εκπαιδευτικός οργανισμός, μετά από 17 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με το WSET και το  Court of Master Sommelier που εδρεύουν στη Βρετανία  προχώρησε σε μια ακόμη συμμαχία, αυτή τη φορά με το Wine Scholar Guild Aμερικής.

Οινοτουρισμός στην Σαντορίνη

Η πρόσκληση για ένα συνέδριο με θέμα τον Οινοτουρισμό στην Σαντορίνη ήταν άκρως δελεαστική και όπως αποδείχθηκε και εκ του αποτελέσματος και άκρως ενδιαφέρουσα. Τα συστατικά της επιτυχίας δύσκολο να απογοητεύσουν και τους πιο απαιτητικούς.

ΣΟΚ …στην Κεφαλονιά

Η ισχύς εν τη ενώσει, σκέφτηκαν οι παραγωγοί της αγαπημένης Κεφαλονιάς και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν τα εκλεκτά κρασιά τους που όλο και περισσότερο κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις μας. 

CRETE

Traveling across the island of Crete on a winery-hopping trip can be quite an experience. This large island, better known for its beautiful beaches rather than its wine, holds a lot of surprises for anyone who sets out to discover its wines.

Τα τεύχη σε ηλεκτρονική μορφή

OURSE PÂTISSERIE

DIMITRIS ECONOMIDES

Το όραμα του Δημήτρη Οικονομίδη συναντά την τεχνική του σε έναν νέο χώρο, στο Ψυχικό, ο οποίος συνδυάζει την υψηλή αισθητική με την άρτια πρακτική απόδοση.

48 URBAN GARDEN

Στον ισόγειο χώρο του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, στο κέντρο της Αθήνας, το εστιατόριο 48 Urban Garden ξεδιπλώνεται σε έναν αστικό κήπο 190τμ, διαμορφωμένο σε διάφορα επίπεδα, που σίγουρα τραβάει την προσοχή.

GB ROOF GARDEN

Για πρωινό και μεσημεριανό, το κομψό, λιτό και φιλόξενο περιβάλλον του GB Roof Garden Restaurant & Βar αποπνέει μια ήρεμη ατμόσφαιρα. Το βράδυ η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του γίνεται αισθητή απο τα φώτα της πόλης.


ΚΤΗΜΑ ΔΥΟ ΥΨΗ

Τριλογία, Κτήμα Κόκκαλη. Ένα κρασί-αποκάλυψη, που γεννήθηκε τη δεκαετία του 1990. Ένα κρασί που δεν διαφημιζόταν παρά μόνο από στόμα σε στόμα, ένα κρασί πέρα από τα φώτα της mainstream δημοσιότητας, ένα από τα πρώτα ελληνικά κρασιά που χαρακτηρίστηκαν cult.

ΚΤΗΜΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ

Εκείνη την Παρασκευή των Βακχών, γνώρισα τον Χρήστο Ζαφειράκη. Πάντα μου άρεσαν τα κρασιά του, αλλά δεν είχα ποτέ την τύχη να τα πούμε από κοντά. Μου έδωσε ανοιχτή πρόσκληση για το οινοποιείο, αλλά δεν αξιώθηκα να πάω ποτέ. Μέχρι που πήγα…

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

Εκεί που οι ελιές και τα άγρια βότανα συναντούν τα αμπέλια, κάπου εκεί μέσα είναι και το Οινοποιείο Μανουσάκη.